Wereldlichtjesdag
13 november 2019,
08dec2019

Van 18.30u, kerk open 18,15u tot 19.15 u

Op 8 december wordt voor zesde keer om 18.30 uur (kerk open 18.15 uur) een Wereldlichtjesdagbijeenkomst in De Reestkerk georganiseerd. World Wide Candle Lighting is ontstaan in Amerika en de laatste jaren worden op veel locaties in Nederland op de tweede zondag in december bijeenkomsten gehouden waarin kinderen die overleden zijn -op welke leeftijd en om welke reden dan ook-  herdacht. Hoewel het een kerk is het geen bijeenkomst is met een christelijk karakter. De sfeer en de intimiteit van het gebouw maakt dat de werkgroep ieder jaar opnieuw kiest voor deze locatie. Iedereen die een kind verloren heeft of  zich verbonden voelt met mensen die een kind missen, is welkom.

Tijdens de bijeenkomst die ongeveer 50 minuten duurt worden kaarsen gebrand en geluisterd naar (live) muziek, troostende woorden en gedichten. Om klokslag 19.00 uur wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ‘Precious Child’ beluisterd. Doordat wereldwijd mensen om dezelfde tijd, maar in verschillende tijdzones kaarsen branden ontstaat er wereldwijd een soort lint van licht.

Bezoekers kunnen bij binnenkomst de naam van het kind dat gemist wordt noteren op een ster die in een tak voorin de ruimte wordt gehangen. Ook is het mogelijk lid te worden van de werkgroep, zelf muziek en teksten aan te dragen en -wanneer men dat wil-  een tekst voor te dragen. Aanmelding graag voor 30 november bij Klari Nanning, tel.: 0523 616063 of  klarinanning@gmail.com.

Na de bijeenkomst is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een kop koffie bij De Wheem, tegenover de Reestkerk.